bioBeauty Project

Alles over uiterlijke en innerlijke gezondheid

Eten en drinken in Antwerpen

Antwerpen kan je om verschillende redenen bezoeken. Je vindt hier een historische binnenstad waar je lekker in kunt slenteren. Mensen bezoeken deze stad ook vanwege het uitgaan. Wat vind je precies in de oude stad van Antwerpen? En wat doe je precies tijdens een bierwandeling in Antwerpen? Je lees het hier.

Oude centrum van Antwerpen

Tegenwoordig bezoeken niet alleen Belgen Antwerpen voor het stappen, ook Nederlanders komen hier massaal op de bars, restaurants, clubs af. De stad bevat het allemaal. Het aanbod bevindt zich in heel Antwerpen, zowel in het oude centrum als in de buitenwijken. Slenter door de oude straatjes van Antwerpen en je kijkt je ogen uit. De Grote Markt is het meest historische stuk. De blikvangers van het bekendste plein van Antwerpen zijn de monumentale gildehuizen en een imposant stadhuis. Daarnaast is de Brabofontein ook een imposant bronzen standbeeld wat je vindt op de Grote Markt. Geniet van een lekker bakje koffie op de Grote Markt, of loop vanaf dit plein door de oude straatjes naar andere bars of restaurants.

Neem deel aan een bierwandeling in Antwerpen

Neem deel aan een bierwandeling in Antwerpen en leer de stad echt goed kennen! België staat natuurlijk bekend om bier. Dus wat is nu een betere manier om Antwerpen te leren kennen? Juist, door een bierwandeling te doen. Er zijn verschillende locaties waar je dit kunt boeken. Zo’n wandeling duurt meestal drie uur. Een gids laat je wandelend de stad zien en vertelt je de historie over de stad. Daarnaast ga je bij ongeveer vijf verschillende cafés een vijftal speciaalbieren proeven. De gids zal je ook de geschiedenis en weetjes over de bieren vertellen. Door de wandeling zal je het oude centrum vanaf een andere kant ontdekken. Ook zul je op deze manier de beste plekjes om te eten en drinken ontdekken!

Wees waakzaam met alcohol 

In deze maatschappij wordt alcohol sociaal geaccepteerd. Vaak wordt tijdens het uitgaan alcohol genuttigd en hoor je er niet bij als je dit niet drinkt. Voor veel mensen is alcohol geen probleem, ze weten waar hun grens ligt en drinken met mate. Bij anderen ligt een alcoholverslaving op de loer. Kijk uit met alcohol, wees waakzaam. Doe een alcoholisme test als je hier niet zeker van bent. Het is natuurlijk zonde als je niet meer zonder een drankje kunt en verslaafd bent. Ben je toch bang dat je alcoholist bent? Zoek dan hulp!

Related Posts

Geef een reactie