bioBeauty Project

Alles over uiterlijke en innerlijke gezondheid

Hier vind je een goede XXL horeca koelkast 

Heb jij een eigen horeca bedrijf en ben je op zoek naar een goede koelkast? Zoek niet verder, want in dit artikel staat waar je deze kunt vinden! Maar waarom is het hebben van een goede koelkast eigenlijk zo belangrijk? Over al deze zaken lees je in deze blogpost!

Het belang van een goede koelkast

De horeca moet veel producten in huis hebben. Vaak dienen deze producten ook koel bewaard te worden om hun houdbaarheid te kunnen waarborgen. Natuurlijk wil je je gasten alleen het lekkerste én verste voedsel voorschotelen. Daarom is het hebben van een passende horeca koelkast zeer belangrijk. Wanneer je je voedsel goed bewaard, help je tevens mee om voedselverspilling in de wereld tegen te gaan. Je hoeft je producten immers niet zomaar weg te gooien doordat ze niet op de juiste temperatuur en wijze zijn bewaard.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je koeling?

Er zijn veel verschillende koelkasten op de markt te verkrijgen. Hierdoor kan een juiste keuze maken soms lastig lijken. Toch hoeft dit niet zo te zijn! Het is ten eerste belangrijk dat je voor een koelkast gaat die groot genoeg is. Zo heb jij alle ruimte om je producten goed te kunnen opslaan. Er zijn speciale XXL koelkasten verkrijgbaar waar genoeg spullen in passen. Heb jij een zeer grote hoeveelheid aan producten die je een plekje moet geven? Dan is het altijd nog een idee om voor twee aparte koelkasten te gaan. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Eventueel kan het handig zijn om voor een koelsysteem met schuifdeur te kiezen in plaats van een koelkast met een standaard deur.

Verschillende koelfuncties

Heb jij een gastronomische koelkast nodig? Dan zijn er twee koelfuncties waar je uit moet kiezen. Je hebt namelijk een statische koeling en een circulatieluchtkoeling. Een statische koeling werkt op het principe van koude lucht dat op het voedsel valt. Deze koelkasten hebben dan ook verschillende temperatuurzones. Deze koelkasten zijn heerlijk stil, aangezien er geen ventilatie moet worden geplaatst. Ook worden er minder etensluchten rond geblazen wat ideaal kan zijn bij open voedsel. Wel dien je zelf goed op te letten waar je welk voedsel moet plaatsen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een recirculatie luchtkoeling. Hierbij wordt de koude lucht verplaatst door het gebruik van een ventilator. In deze koeling blijft de temperatuur gelijk. Er zijn geen verschillen en wanneer de deur wordt geopend kan de temperatuur weer sneller herstellen. Wel kan deze koeling open voedsel eerder uitdrogen, gezien de lucht die wordt rond geblazen. Welke kies jij? 

Related Posts

Geef een reactie