bioBeauty Project

Alles over uiterlijke en innerlijke gezondheid

Zorg goed voor je huid met de juiste verzorgingsproducten

Je huid is je grootse orgaan, daarom is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Wanneer je je huid goed verzorgt, kan dit een boost geven aan je zelfvertrouwen. Je blijft er immers langer jong en stralend uitzien. Heb jij nog geen huidverzorgingsroutine? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Er is online veel te vinden over huidverzorging en wat zogenaamd wél en niet goed is voor je huid. Maar, wist je dat er ook veel onzin wordt verteld om mensen iets wijs te wel? In deze blogpost lees je wat je écht kunt doen voor je huid.

Stap 1. Reinigen van de huid

Allereerst is het heel belangrijk om je huid goed te reinigen. Dit is de eerste stap van je basis huidverzorging. Je huid neemt namelijk gedurende de dag en nacht vuil op, en dit dient van je gezicht verwijderd te worden. Zo raken je poriën minder verstopt. Dit doe je bijvoorbeeld met een reinigingsproduct en met water. Water is heilig voor je huid. Niet alleen kun je je huid goed wassen met water, maar ook is het belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Dit doe je door op een dag minstens 2 liter water te drinken. Het beste kun je de ochtend al beginnen met genoeg glazen water, zo worden je darmfunctie en metabolisme geactiveerd. Deze twee dingen betekenen dan ook veel voor je huid. Daarom is voldoende water drinken van belang voor het creëren van een huid waar je blij van wordt. Het reinigingsproduct zorgt er voor dat al het vuil ook echt van je gezicht af gewassen wordt, ook het vuil dat hiervoor nét een beetje extra hulp nodig heeft.

Stap 2. Gebruik een exfoliant

Dit is een belangrijke stap, die dode huidcellen van je huid verwijdert, zo zie je er gelijk een stuk jonger en frisser uit. Ook zorgt dit product ervoor dat de voedende middelen beter kunnen worden opgenomen. De exfoliant kun je meteen aanbrengen na het reinigen en spoelen met water. Kijk eens naar de producten van zo skin health.

Stap 3. Verzorgen en beschermen

Daarnaast is het belangrijk om je huid te voeden met de juiste producten. Gebruik een dag- en nachtcrème die passen bij je huidtype. Heb jij bijvoorbeeld een verouderde, droge of juist vette huid? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Ga je overdag veel naar buiten? Dan is het nodig dat je dagcrème een goede SPF bevat om je tegen de straling van de zon te beschermen. Eventueel kun je deze nog aanvullen met een zonnebrand speciaal voor het gezicht. 

Related Posts

Geef een reactie