bioBeauty Project

Alles over uiterlijke en innerlijke gezondheid

Een haartransplantatie voor kale of kaler wordende plekken

Niet is zo vervelend als haaruitval en kaler worden. Het liefst willen we zo lang mogelijk een grote bos haar houden. Haar is namelijk erg belangrijk voor ons uiterlijk. Haar kan veel uitmaken voor hoe we ons voelen. Kaler worden kan ons onzeker maken, zeker als het steeds erger wordt. Er zijn steeds meer oplossingen voor het feit dat we kaler worden. Tegenwoordig is het zelf mogelijk om weer natuurlijk haar te laten groeien op kale plekken. Dit kan door een haartransplantatie te ondergaan. 

Haartransplantatie

Maar wat houdt precies een haartransplantatie in? En waar worden haartransplantaties gedaan? Haartransplantaties kunnen over heel de wereld worden gedaan. Maar een van de populaire plekken waar haartransplantaties worden gedaan is in Turkije. Over een haartransplantatie Turkije is veel bekend en de doctoren doen daar de operatie regelmatig. Hierdoor zijn ze erg kundig en verloopt de transplantatie bijna altijd zonder complicaties. Bij een haartransplantatie worden haren verplaatst worden van een deel van het lichaam met een hoge haardichtheid naar een gebied met een lage haardichtheid of waar het haar volledig is verloren. Tijdens de haartransplantatie worden grafts geïmplanteerd om zo de haardichtheid op een bepaalde plek te vergroten. Een haartransplantatie kan lang duren het ligt aan het aantal geoogste grafts dat moet worden geïmplanteerd. Het heeft een gemiddelde duur van 6 tot 8 uur. De transplantatie wordt vaak gedaan met behulp van twee methodes. De FUE-methode of de DHI-methode. De FUE-methode, afkorting voor Follicular Unit Extraction is één van de meest geavanceerde procedures op het gebied van haartransplantaties. Er worden kleine incisies gemakt om hier vervolgens de geoogste haren in te implanteren. De DHI-methode, voluit de Direct Hair Implantation methode is de meest effectieve haartransplantatie methode. Hierbij worden de haren direct geïmplanteerd, zonder eerst incisies te maken om vervolgens te implanteren. De DHI-methode kan maar maximaal 3.000 haarzakjes per sessie implanteren. Bij een uitgebreidere, complexere transplantatie wordt daarom vaak de FUE-methode geadviseerd. Hier kunnen namelijk veel meer haarzakjes per keer worden geïmplanteerd. 

Baardtransplantatie 

Haartransplantaties worden over het algemeen ondergaan om meer haardichtheid op het hoofd te krijgen. Echter zijn er ook andere plekken waar haartransplantaties worden ondergaan. Zo is een gezichtshaartransplantatie tegenwoordig ook aardig populair. Het laten groeien van een baard is een populair en daarmee worden er ook steeds meer baardtransplantaties uitgevoerd. Een goede baard of snor kan namelijk voor veel zelfvertrouwen zorgen bij mannen. Veel mannen willen ook graag een volle baard die hun gezicht een unieke vorm geeft en extra zelfvertrouwen geeft. Een baardtransplantatie kan hiervoor de perfecte uitkomst bieden. Bij een baardtransplantatie worden de haren uit andere delen van het lichaam gehaald, meestal de hoofdhuid om vervolgens naar het baardgebied te transplanteren.

Related Posts

Geef een reactie